Starkt intresse för cykel

Cykelstölderna i ökar runt om i landet i takt med att intresset för cykling ökar, speciell i storstäderna och i dess kranskommuner. I Haninge har det under sommaren varit en riktig stöldvåg.

Intresset för cykel som transportmedel i stället för bil och kommunala medel blir allt större, och i takt med det ökande intresset har även cykelstölderna runt om i landet ökat markant. Både nya och äldre cyklar stjäls från såväl cykelställ som förråd och ingen tjuv tycks stoppas av cykellås. Så om du köpt en ny cykel och inte vill bli av med den kan det vara bra att ta in den hemmet i stället för att låta den stå utanför porten eller på tomten nattetid.

Stöldvåg i Haninge

Enligt lokaltidningen Mitti har det under sommaren varit en stöldvåg i Haninge kommun, där kommunpolisen ger några enkla tips att lägga på minnet. Bland annat säger de att man inte ska låta cykeln stå för länge på samma ställe då detta kan bjuda in tjuven till att anse att cykeln är bara är att ta. Ställ den i stället på en plats där det rör sig mycket folk då det blir uppenbart att cykeln stjäls om någon knipsar upp låset. Om du mot förmodan skulle bli av med cykeln är det viktigt att anmäla och meddela polisen vilket ramnummer cykeln har – har du inte koll på ramnumret är detta dock det första du bör ta reda på.

Scroll to top