Så packar du förlossningsväskan

Börjar det närma sig förlossningsdags? Då kan det vara bra att ha väskan redo som du ska ta med dig till BB. Men vad ska du fylla den med? Här är några tips.

Har du glassat dig igenom graviditeten med hjälp av gravidmassage och unnat dig andra saker, och nu börjar inse att det snart är dags för förlossningen? Oroa dig inte. Så länge du har med dig allt du behöver i förlossningsväskan så behöver du bara fokusera på att förlösa barnet och det får du allt hjälp du behöver från barnmorskorna och läkaren. Så vad ska du ha med dig då?

”Mobiltelefonen är bildligt och bokstavligen talat fönstret mot omvärlden. Med mobiltelefonen kommer du att meddela världen att du fått BARN. Och förmodligen ta de första bilderna. Glöm inte laddaren! Den kan vara knepig att komma ihåg eftersom den inte går att packa långt i förväg.” läs fler tips hos Mama här.

Fler saker att packa med i väskan

I din förlossningsväska kan du egentligen ha med dig en massa onödiga saker bara för att det känns rätt, men säkerställ att du inte glömmer de saker som kommer hjälpa dig under de första dagarna. Till exempel under själva förloggningen kan det vara skönt att ha håret uppsatt, så packa med dig några mjuka hårsnoddar som du snabbt kan sno upp håret i när det är dags. Likaså kan det vara skönt att ha med dig mjuka kläder, såsom mysbyxor och en enkelt hoodie men glöm inte tofflor och morgonrock vilket kan vara skönt att gosa in sig i när bebisen väl kommit ut. Andra saker som också är bra att ha med sig för bekvämlighetens skull är exempelvis en amnings-BH, bröstvårtskräm, läppbalsam och din necessär med nödvändiga produkter i såsom tandborste, tandkräm och torrschampo. Sist men inte minst: ta med dig tuggummi och lite snacks eller godis, energin du får från en god chokladbit är få förunnat efter en kraftansträngande förlossning!

Scroll to top