Ner i vikt med kontroll

Svenskarna är inte helt nöjda med sin vikt. Två av tre skulle gärna vilja gå ner i vikt och bland kvinnor är siffran 66 procent. I åldersgruppen kvinnor 30-49 år vill hela åtta av tio gå ner i vikt. Det visar en undersökning från Sifo på uppdrag av Itrim. (SvD 2014)

Är du en av alla de människor som vill gå ner i vikt? Kanske har du till och med skrivit in viktminskning som ett av dina mål under året, eller nyårslöften som vi också brukar kalla dem till vardags? Du är inte ensam, det är många som kämpar med vikten och som aldrig riktigt kommer på rätsida med sin vikt trots att de sliter som djur för att få till den där perfekta vikten för deras kropp. Så hur ska man göra för att gå ner i vikt?

Kontrollera kaloriintaget

Det handlar om att ligga på minus när man tittar på energibalansen, annars är det svårt att gå ner i vikt. Men just det här med kaloriräkning är något som många tycker är svårt, vem orkar egentligen stå och gissa hur många gram tomat och kött det är i en portion köttsoppa? Nej, att räkna alla sina kalorier är svårt, så pass svårt att många ger upp. Då kan man ta hjälp av måltidsersättningar från God Balans som är kaloriberäknade, så att du själv slipper hålla på och räkna. Antingen ersätter du en måltid med en shake eller bar från God Balans, eller så ersätter du flera måltider för att verkligen få koll på intaget. Då vet du att du ligger på ett underskott, och du kommer gå ner i vikt av det!

Scroll to top