Meditation mot stressen

Kvinna blickar ut över havet

Idag är det inte ovanligt att människor i alla åldrar känner sig stressade, utarbetade och psykiskt utmattade. Detta kan bero på allt möjligt och handlar oftast inte enbart om hög belastning på arbetet. Idag har vi ett mycket mer socialt liv än vi haft tidigare och dessutom är befolkningen mycket större idag vilket ökar köer, trängsel, väntetider och stress i samhället. Utöver detta har vi dessutom höga krav på oss vad gäller samhällets förväntningar både karriärmässigt och utseendemässigt. Vi matas idag med ideal och historier om framgångsrika och lyckliga människor som tycks ha tid med både träning, karriär, ett socialt liv, resor, familj och egen tid. Ofta är detta mest en fasad eller ett spel för galleriet och även om vissa människor bara får allt att klaffa och fungera så är det sällan någons liv är riktigt så perfekt som det kan verka.

Ta hand om dig

På grund av allt detta är det inte konstigt att vi har ett allt större behov av ökad drivkraft, batteriladdning och en chans att stanna upp och andas. I en stressig vardag är detta självklart inte helt lätt. Men det finns knep och sätt som hjälper många varje dag.

Något som allt fler ägnar sig åt är meditation i olika former. På www.meditationer.se finns det ett stort utbud av bra meditationsskivor för nybörjare såväl som rutinerade meditationsutövare. Så oavsett om du bara känner dig allmänt stressad eller utbränd eller om du har svårt att sova eller är mitt uppe i att bearbeta en förlust eller sorg så finns det skivor med guidad meditation för dig.

Scroll to top