Med rätt klinik och en god grundhälsa – tips om du funderar på att förstora brösten

 

Att bröstförstoringar ofta hamnar på löpsedlarna som ett osäkert ingrepp är en vanlig syn idag. Men faktum är att statistiken talar om det motsatta – tvärtom anses bröstförstoring vara ett av de säkraste estetiska ingreppen idag. Det viktiga är att välja en seriös klinik och att lyssna på experterna. Och du! Glöm inte att vara i form inför en operation.

Det finns olika anledningar till varför olika människor väljer att genomgå en bröstförstoring, men skälen är långt ifrån enbart estetiska. Många väljer också att göra ett ingrepp efter en bröstcanceroperation, och för några är det ett steg i en process av ett könsbyte.

Att gå runt i en kropp man inte känner sig hemma i är idag inte längre ett problem. Idag anses nämligen bröstförstoring vara ett av de allra säkraste estetiska ingreppen. Men frågorna är många. Är det smärtsamt? Vilka är riskerna? Gå inte till en oseriös kirurg som erbjuder dåliga implantat, vilket Vidya råkade ut för och berättade om i Sydsvenskan – lyssna istället på vad experterna säger och gå till en klinik med trygghetsgaranti, exempelvis på Nordiska klinikens bröstförstoring.

Glöm inte bort din hälsa

När man står inför en operation kanske mycket att fokus handlar på ens vision om hur saker och ting kommer vara efter operationen. Men glöm inte att din hälsa är det som spelar störst roll för ditt välbefinnande – och för din återhämtning. Att äta nyttig och näringsrik mat, träna och få regelbunden vila är om inte viktigare före och efter ett ingrepp. MåBra har listat 4 bra saker att tänka på innan en plastikoperation. Glöm inte bort att det är du som ska må bra, och fokusera på att älska dig själv.

Ställ höga krav

Generellt ökar plastikkirurgiska ingrepp, och det är inte bara kvinnor som genomgår operationer. Och precis som vid vilken operation eller ingrepp som helst krävs det proffs. Själva ingreppet är bara ett av alla steg – före och efter har du också rätt till omhändertagande och vägledning. Se till att de erbjuder patientförsäkring och ett pris som står i relation till kompetens och resultat. Lyssna också till personalen; vi har alla olika förväntningar på vad operationen ska ge, men vi är fortfarande människor med olika förutsättningar och olika kroppstyper. Experterna kan sitt jobb, våga följa deras rekommendationer.

Lycka till, och glöm inte att din fysiska hälsa kommer lägga en bra grund för ett lyckat resultat!

Scroll to top