Kosttillskott allt populärare

Vi svenskar äter mer kosttillskott nu än vi gjort någonsin förr. Och detta kan leda till bättre hälsa med tanke på att vi blir sämre på att få i oss nödvändiga vitaminer och mineraler genom maten.

piller-kosttillskott-medicin

I Expressen kan man läsa att försäljningen av kosttillskott ökar. Förra året ökade försäljningen av kosttillskott med runt sex procent och det var framförallt de träningsrelaterade tillskotten som stod för en stor ökning. Vi tränar nämligen allt mer och många är dessutom intresserade av att må så bra som de bara möjligen kan, och ser kosttillskotten som ett sätt att göra det. Det är framförallt på nätet som svenskarna har köpt sina kosttillskott, vilket har gjort just den här branschen till en utav e-handelns stora.

Lider av brister

Och många tycker sig känna sig bättre när de äter kosttillskott. I Göteborgs-Posten kan man läsa om förespråkare för tillskotten som säger att det här komplementet kan leda till bättre hälsa. Några vanliga brister som många svenskar har är D-vitaminbrist och järnbrist, vilket kan kompenseras med att man äter någon form av kosttillskott. Vitaepro är ett utav de mest populära kosttillskotten och innehåller flera viktiga vitaminer och mineraler, vilket gör att man kan få påfyllning av flera olika bristämnen genom en tablett.

Äter allt sämre

Många kostexperter håller med om att kosttillskott kan vara bra och förbättra hälsan. Det är nämligen så att vi generellt äter mycket sämre nu än vi gjort förr och vi får exempelvis inte i oss tillräckligt med frukt, grönt och fisk. Har man en period då man slarvar med maten kan det vara bra att ta tillskott så att man får i sig alla nödvändigheter.

”Äter man till exempel inte någon fisk så bör man ta tillskott av både Omega-3 och D-vitamin. Äter man för lite frukt och grönsaker så får man i sig för lite vitaminer och antioxidanter.” Läs mer.

Scroll to top