Konsten att må bättre med sig själv

Konsten att må bättre med sig själv, finns den egentligen? Får träning, bättre matvanor och en sundare livsstil personer att börja älska sig själva? Om det egentligen är just det där med att vara snäll och förlåtande mot sig själv, som det verkliga problemet ligger. Självhjälpsböcker och peppande ord från dem i ens omgivning räcker tyvärr inte långt om man inom sig inte kan tänka de sunda tankarna.  För dem som faktiskt accepterar läget och tycker om sig själva, är det lättare att kunna ta tag i förbättringspunkter så att man på sikt kan må ännu bättre.

För dem som jobbar tillbringas en stor del av dagarna vanligtvis å arbetsplatsen, vilket leder till att man inte finner ork eller tid att träna eller laga nyttig mat när man väl har kommit hem. Efter en tung arbetsdag blir det betydligt enklare att beställa mat att hämta och sen sätta sig framför något TV-program. Dåliga vanor blir lätt till en ond cirkel eftersom att det är med hjälp av träning och nyttigare kost som man får ork och den energi som behövs i vardagen. När man börjar ta hand om sig själv kommer energin att räcka längre.  Några knep för att komma igång är:

  • Ta hjälp av en hälsopedagog, som bland annat finns på en del arbetsplatser.
  • Sätt upp mål och ta hjälp av vänner.
  • Tänk långsiktigt och att förändringar inte behöver gå snabbt.

Belöningar

När delmålen eller riktigt stora mål är uppnådda, är det viktigt att kunna känna sig stolt över sig själv. Belöningar gör att man vill fortsätta att kämpa och gör det hela betydligt roligare. Köp en teaterbiljett, shoppa loss på Shestore.se eller boka in en spa-behandling.

Scroll to top