Då ska man inte träna

Att träna är något som verkligen är en självklarhet för många, man skulle helt enkelt inte vilja leva sitt liv utan träning! Men hur mycket man än trivs med sin träning så finns det en hel del saker som kan göra att man faktiskt inte kan träna, även om man står där beredd med sina träningskläder redo att kicka igång! För träning finns till för att man ska må bra och kunna prestera bättre i livet på det stora hela, och om man inte längre bara tränar för att må bättre med sig själv så ska man helt klart stanna upp och fundera varför man tränar. Det får helt enkelt inte bli av fel anledning! Och man måste dessutom veta sina gränser och veta när man måste pausa och stanna hemma. Låt oss därför ta upp två bra exempel på när man måste det!

  • En av de vanligaste anledningarna till att man måste stanna hemma från sitt träningspass är ett man känner sig krasslig på ett eller annat sätt. I vissa fall kan man dock ändå träna, det beror helt enkelt på vad det är för krämpa som man har. Om du är osäker på om du kan träna eller inte så är ett bra tips att kika in på Apotekets sida http://www.kanjagtrana.se/, där får man helt enkelt reda på om man måste stanna hemma eller kan ge sig ut i joggingspåret.
  • Tro det eller ej så kan man träna för mycket, så det gäller att vara på sin vakt. Även om man gillar att komma iväg till gymmet och liknande, och man mår bra av det, så finns det alltså en gräns då det faktiskt blir för mycket. Om man känner att träningen tar över ens liv är det dags att börja lyssna på sin kropp, för mår man verkligen gott av det då? Man kan nämligen drabbas av ortorexi, något som man såklart vill undvika.

Många älskar att träna, medan andra har det som sin absolut värsta sak att göra. Och oavsett hur man är som person så måste man alltid träna med måtta och för att man mår bra, inte av någon annan anledning.

Scroll to top