Bra dieter för att gå ned i vikt

Artiklarna kring hur man ska finna sin inre hälsa och framförallt hur man på bästa sätt kan gå ner i vikt, blir ständigt uppdaterade i de olika tidningarna och på nätet. Precis som med mode är de olika dieterna något som det skapas trender inom. För en stund blir en champinjon-diet populär och som är intresserade av att minska i vikt rusar till butikerna för att handla hem champinjoner. Någon vecka senare publiceras studier som visar på att champinjoner är direkt farligt för hälsan. Så verkar det sedan hålla på med diet och bästa metod som snabbt avlöser varandra. Att finna hälsan, och gå ner i vikt om det är vikten som orsakar ohälsan, behöver dock inte vara så svårt. Det hela handlar snarare om att ha en distans, förnuft och måttlighet. Det finns helt klart bra dieter där ute. Det gäller bara att hitta dem som man själv tror på.

Vill man gå ner i vikt är en viktig faktor att viktnedgången också sker på ett sådant hälsosamt sätt som möjligt. Dels för att resultatet ska bli bättre, men dels även för att man själv ska må så bra som möjligt under resan. Olika pulver i form av dieter kan fungera för dem som är noggranna med att direkt efter dieten starta igång med betydligt mer långsiktiga kostvanor.  Pulver kan dock vara svårt att få in i vardagen, om man jämför med dieter som innebär mindre omställningar, om GI-metoden. Det finns många GI-produkter ute i de vanliga affärerna, eftersom att GI-metoden innebär att välja produkter med ett lågt glykemiskt index, som exempelvis fullkorn, kyckling och fisk. Allt man behöver tänka på i butiken är därför att undvika produkter som innehåller mycket socker och vit mjöl. 

De hälsosamma vägarna

Vill man kunna uppnå ett långsiktigt resultat rekommenderar de flesta experter att bra dieter för att gå ner i vikt är ett hälsosamt liv komponerat med en nyttig kost som den i GI-metoden eller de som rekommenderas av Viktväktarna. Kanske i sig inte de snabbaste dieterna av dem som finns därute, men istället några av de mer nyttiga för oss.  Vad som helt klart brukar förkastas är dieter som:

  • Popcorn-dieten
  • Sova-dieten
  • Grapefrukt-dieten

Efterforskningar och mer genomtänkta undersökningar skadar aldrig. Ska man lyckas med ett bra resultat är det en smart väg att gå att ta redo på vad som har sagts om olika tillvägagångssätt från flera olika håll. Kanske är kvällstidningarnas ord inte alltid det bästa att följa i livet, som ensam utgångspunkt.

Scroll to top