Blåbär bättrar din syn

Att leva med synfel är inte det roligaste, och ålderssynen är något som ingen utav oss kommer undan från men visste du att det finns sätt som du kan påverka din syn på till det bättre – blåbär har nämligen visat sig vara rena miraklet för synen.

bär, blandadeNär det kommer till att leva med dålig syn kräver ofta att man till exempel bär glasögon beroende på vilken typ av synfel man är drabbad av. Och i ett aktivt liv är glasögon inte alltid det roligaste att ha, något som till exempel Lajkat skojar om i en artikel i ämnet. Ett alternativ till glasögon är därför att istället bära linser, vilket många också väljer att göra. Problemet då är dock att glasögon är en engångskostnad för båge och glas, men linser är en kostnad som återkommer varje månad beroende på vilken typ av linser man väljer att bära. Därför kan det vara bra att hitta återförsäljare som ger dig en bra deal när du köper dina linser, och en sådan aktör på marknaden är Refundmonster via en kampanj för Lensstore. Varje gång man handlar via dem får man nämligen cashback, vilket är pengar tillbaka på varje köp och det kan man läsa mer om på http://www.refundmonster.se/butiker/lensstore. Men något som är ännu bättre än detta är förstås att ha bra syn redan från början, tur är dock att man faktiskt kan bättra sin syn genom att äta hälsosamma bär, nämligen blåbär. Blåbär har nämligen bevisats bättra synen avsevärt genom att dessa innehåller mycket A-vitamin som är bra för ögon och syn, något bland annat Aftonbladet skriver om.

Så gör bären synen bättre

Ett exempel på någon som fick bättre syn av att äta just blåbär är 76 åriga Thea som Expressen skriver om. Hon hade nämligen fått problem med vad som kallas gula fläcken och fick höra att det faktiskt inte fanns mycket hon kunde göra åt saken. Något hon självklart inte ville lyssna på och började äta mer frukt och grönt men framförallt mer blåbär. Vad blåbär är proppade med som är så bra för ögat är nämligen massvis av antioxidanter och en specifik antioxidant den innehåller heter antocyanin och ger en starkt antiinflammatorisk effekt – vilket var vad som räddade hennes syn. Dock ska man lägga på minnet att bären inte bara är bra för gula fläcken utan kan ha inverkan på att förbättra även synfel och förhindra synfel – så om du inte redan äter blåbär, är det hög tid att börja med det!

Scroll to top